Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi; 2009 yılından bugüne, üç ayda bir basılı ve elektronik olarak yayınlanan, uluslararası hakemli bir dergidir. Dergi, her yıl Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda dört sayı çıkarmaktadır.

Dergi Türkçe, İngilizce veya Rusça dilinde yazılmış çalışmaları kabul etmektedir.

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi açık-erişimli (open access) bir dergidir ve tüm makaleleri web sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

8. Uluslararası Mevlana Bilimsel Kongresi

Hz. Mevlânâ’nın 750 Vuslat yıldönümü münasebetiyle, 8. Uluslararası Bilimsel Rumî Kongresi Duyurusu

Geleneksel haline gelmiş Rumi Kongreleri bu sene de 8. Uluslararası Bilimsel Rumî Kongresi, 14-17 Aralık 2023 tarihleri arasında YDÜ, Rumî Araştırmaları Enstitüsü tarafından ve YDÜ ev sahipliğinde yurtiçi ve yurtdışı katılımcıların değerli katkılarıyla gerçekleşecektir.
Kongremize %45 yabancı ülkelerden katılım sağlanmıştır ve bildirilerin gerek uluslararası indeksli ESCI dergide gerekse ULAKBİM dergisinde yayınlanacağı açısından doçentlik ve profesörlük yükselme kriterlerine uygunluğu bulunmaktadır.

Sizlerin bilimsel varlığınız kongremize daha da zenginlik katmış olacak ve aramızda görmekten onur duyacağımızı ifade etmek isteriz.

Kongrenin ana başlıkları "THE= Times High Education" kriterlerine uygun olarak aşağıdaki gibi olacaktır. Ana başlıklarla ilişkili bildirilerinizin "ÖZETİNİ" iki dilde (İngilizce- Türkçe) ve 5 anahtar kelimeyle en geç 10 Kasım 2023 tarihine dek Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine göndermenizi rica eder, başarılarınızı dileriz.

Times Higher Education'ın değerlendirmelerine göre araştırma ve makalelerin ana başlıkları şöyle olacak: Aşağıdaki ana başlıklara dayalı Rumî düşüncesi, eserleri, felsefesi ele alınabilecektir.

ANA BAŞLIKLAR

  • Nitelikli eğitim,
  • Cinsiyet eşitliği,
  • İnsanlığa ve topluma yakışır yaşam tarzı ve koşullar,
  • Barış ve adalet,
  • Amaçlı yaşam ve ortaklığa önem vermek.

NOTLAR

  • Makaleler ESCI dergisinde hakemlerin değerlendirmesiyle onay belgesi verilip ondan sonra ücret karşılığı "ÖZEL SAYI" olarak yayınlanacaktır.
  • Tüm katılımcıların makaleleri "Kongre Bildiriler Toplusu Kitabı" halinde elektronik olarak ücretsiz yayınlanacaktır.
  • Kongreye katılım yüz yüze ve çevrimiçi olarak ücretsizdir.
  • Bildiri şablonu ekte word dosyası olarak gönderilmiştir. Dolayısıyla, bildiriler ona göre düzenlenmelidir.
  • Kongrede sunulacak bildiriler Türkçe- İngilizce- Farsça olup ESCI dergisinde yayınlanması tercih edilmişse kesinlikle İngilizce olmalıdır.

  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.


Creative Commons Lisansı