Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi; 2009 yılından bugüne, üç ayda bir basılı ve elektronik olarak yayınlanan, uluslararası hakemli bir dergidir. Dergi, her yıl Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda dört sayı çıkarmaktadır.

Dergi Türkçe, İngilizce veya Rusça dilinde yazılmış çalışmaları kabul etmektedir.

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi açık-erişimli (open access) bir dergidir ve tüm makaleleri web sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

GERÇEKÇİLİK AKIMI, AKIMIN YÖNTEMİ, TÜRLERİ VE GERÇEKÇİ AKIM İÇİNDE ERICH MARIA REMARQUE

Savra FIRINCIOĞLU

Çalışmanın amacı gerçekçilik akımının özelliklerini, yöntemini ve türlerini tanıtmaktır. Aynı zamanda dünya edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Erich Maria Remarque’ın gerçekçi akım içindeki yerini ortaya koymaktır. Remarque, romanlarında modern çağın en büyük krizlerini ve trajedilerini işlemiştir. Savaşlar ve soykırımlar çağında kendi ülkesinden sürgün edilen ancak ülkesinde yaşanan dramı gerçekçi biçimde eserlerinde işleyen Remarque, eserlerini bu trajediler bir daha yaşanmasın diye insanlığa miras olarak bırakmıştır. Bu çerçevede yazarın yer aldığı sanat geleneğine yakından bakarak bu sanat geleneği içinde nerede durduğuna değinmenin önemli olduğu düşünülmüştür.

Anahtar Sözcükler: Gerçekçilik, Remarque, Gerçekçiliğin Türleri, Gerçekçiliğin Yöntemi

Please publish modules in offcanvas position.


Creative Commons Lisansı